WhatsApp okundu bilgisini nasıl devre dışı bırakılır?

 WhatsApp okundu bilgisini nasıl devre dışı bırakılır?
Okunuyor WhatsApp okundu bilgisini nasıl devre dışı bırakılır?

Tanınan irtibat ve paylaşım uygulaması WhatsApp, birçok özelliği bünyesinde barındırıyor, lakin her kullanıcı WhatsApp‘ın her özelliğini kullanmak istemeyebiliyor. Bu özelliklerin başında ise mavi tik, yani okundu bilgisi geliyor. Birebir vakitte son görülme özelliği. Birtakım kullanıcılar bunu mahremiyetlerinin bir kesimi olduğunu düşünüyor. Şayet siz de bu türlü düşünüyorsanız, WhatsApp son görülme ya da okundu bilgisini epeyce kolay birkaç adımı uygulayarak deve dışı bırakabilirsiniz.

WhatsApp okundu bilgisini nasıl devre dışı bırakılır?

WhatsApp’ın son görülme ve okundu bilgisi özellikleri, bazen kullanıcıların rahat hareket edememelerine sebep olabiliyor. Şayet kapalılık sizin için ön plandaysa, yazımızın başındayken söyleyelim, başka kullanıcıların son görülme bilginizi, profil fotoğrafınızı, hakkımda bilginizi ve okundu bilgilerinizi görebilmesi mümkün. Lakin biz bu yazımızda WhatsApp okundu bilgisini nasıl devre dışı bırakılır? WhatsApp son görülme bilgisi nasıl devre dışı bırakılır? sorularının cevaplarını adım adım anlatıyoruz.

WhatsApp okundu bilgisi nasıl devre dışı bırakılır?

Okundu bilgisini devre dışı bırakmak için Öbür seçenekler > Ayarlar > Hesap > Kapalılık’e dokunun ve artık Okundu bilgisi’ni devre dışı bırakabilirsiniz.

Not: Bu süreç küme sohbetlerindeki okundu bilgisini yahut sesli iletilerdeki oynatıldı bilgisinin devre dışı bırakılmayacağını unutmayın.

WhatsApp son görülme bilgisi nasıl devre dışı bırakılır?

  1. Aşağıdaki talimatları uygulayın:
    • Android: Öteki seçenekler> Ayarlar > Hesap > Zımnilik’e dokunun.
    • iPhone: Ayarlar > Hesap > Zımnilik’e dokunun.
    • KaiOS: Seçenekler > Ayarlar > Hesap > Saklılık’e basın.
  2. Kimlerin aşağıdakileri yapabileceğini değiştirebilirsiniz:

    • Son Görülme bilginizi görebileceğini
    • Profil Fotoğrafınızı görebileceğini
    • Hakkımda bilginizi görebileceğini
    • Durum güncellemelerinizi görebileceğini
    • Okundu Bilgisini görebileceğini
    • Sizi Kümelere ekleyebileceğini

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap
Giriş Yap
Yazı Ekle