Facebook hesabı nasıl dondurulur? Hesabı dondurma ve silme ortasındaki fark nedir?

 Facebook hesabı nasıl dondurulur? Hesabı  dondurma ve silme ortasındaki fark nedir?
Okunuyor Facebook hesabı nasıl dondurulur? Hesabı dondurma ve silme ortasındaki fark nedir?

Toplumsal medya devi Facebook, dünyada 2 milyara yakın etkin kullanıcıya sahip. Ülkemizde de Facebook hesabı kullanan kişi sayısı epeyce fazla. Hele ki gençler ortasında neredeyse Facebook hesabı olmayan yok. Lakin kullanıcılar bazen farklı sebeplerden Facebook hesaplarını dondurmak isteyebiliyorlar. Biz de Teknolojioku olarak bu yazımızda Facebook hesabınızı nasıl donduracağınızı kolay birkaç adımda anlatıyoruz.

Facebook hesabı nasıl dondurulur? Hesabı dondurma ve silme ortasındaki fark nedir?

Hakkında çıkan skandallar ile son vakitlerde gündemden düşmeyen Facebook, son olarak, kullanıcıların gerçek ve tarafsız haberlere erişimini engellediği dedikoduları ile gündeme gelmişti. Kimi kullanıcılar bu durumu Facebook hesaplarını silerek boykot ederken, kimi kullanıcılar ise hesaplarını dondurmayı tercih ediyor. Hangi sebepten olursa olsun, Facebook hesabınızı dondurmak istiyor lakin bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, birkaç kolay adım ile Facebook hesabınızı nasıl donduracağınızı anlattığımız yazımıza göz atabilirsiniz.

Facebook hesabınızı dondurmak için izleyeceğiniz adımlar;

  • Ana profilinizden, Facebook’un sağ üstündeki simgesine tıklayın.
  • Ayarlar ve Gizlilik’i seçin ve akabinde Ayarlar’a tıklayın.
  • Sol sütundaki Facebook Bilgilerin’e tıklayın. Yeni Sayfalar tecrübesinde bir sayfada Facebook erişiminiz varsa: Gizlilik’e ve akabinde Facebook Bilgilerin’e tıklayın.
  • Dondurma ve Silme’ye tıklayın.
  • Hesabı Dondur’u seçin, akabinde Hesabı Dondurma Sürecine Devam Et’e tıklayın ve onaylamak için talimatları izleyin.

Facebook hesabınız dondurulduğunda;

  • Profilinizi sizden öteki kimse göremez.
  • Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz bildiriler üzere kimi bilgiler görünmeye devam edebilir.
  • Arkadaşlarınız, kendi arkadaş listelerinde isminizi görmeye devam edebilir. Bunu arkadaşlarınız yalnızca arkadaş listelerinden görebilir.
  • Küme yöneticileri isminizle birlikte gönderilerinizi ve yorumlarınızı görmeye devam edebilir.
  • Oculus eserlerine yahut Oculus bilgilerinize erişmek için Facebook hesabınızı kullanamazsınız.
  • Sadece sizin denetim ettiğiniz Sayfalar da dondurulur. Sayfanız dondurulursa beşerler Sayfanızı göremez yahut arama yaptıklarında bulamaz. Sayfanızın dondurulmasını istemiyorsanız Sayfanızın tam denetimini bir diğerine verebilirsiniz. Akabinde Sayfayı dondurmaya gerek kalmadan sırf hesabınızı dondurabilirsiniz.

Facebook hesabınızı dondurup Messenger’ı kullanmaya devam ettiğinizde;

  • Arkadaşlarınızla Messenger’da sohbet etmeye devam edebilirsiniz.
  • Facebook profil fotoğrafınız, Messenger’daki konuşmalarınızda görünmeye devam eder.
  • Öteki beşerler size bildiri göndermek için isminizi aratabilir.

Facebook hesabı dondurma ve silme ortasındaki fark nedir?

Hesabınızı dondurursanız:
  • İstediğiniz vakit yine aktifleştirebilirsiniz.
  • Beşerler vakit tünelinizi göremez ve sizi aratamaz.
  • Birtakım bilgiler öbürleri tarafından görülmeye devam edebilir (ör. gönderdiğiniz mesajlar).
  • Oculus Eserlerine yahut Oculus bilgilerinize erişmek için Facebook hesabınızı kullanamazsınız.
  • Sırf sizin denetim ettiğiniz Sayfalar da dondurulur. Sayfanız dondurulursa beşerler Sayfanızı göremez yahut arama yaptıklarında bulamaz. Sayfanızın dondurulmasını istemiyorsanız Sayfanızın tam denetimini bir diğerine verebilirsiniz. Akabinde Sayfayı dondurmaya gerek kalmadan sadece hesabınızı dondurabilirsiniz.
Hesabınızı silerseniz:
  • Silme sürecinin akabinde tekrar erişim sahibi olamazsınız.
  • Talepten birkaç gün sonra silme sürecini gerçekleştiririz. Bu mühlet içerisinde Facebook hesabınıza tekrar giriş yaparsanız hesabınızı silme isteğiniz iptal edilir.
  • İletileşme geçmişi üzere birtakım bilgiler hesabınızda depolanmaz. Hasebiyle, hesabınız silindikten sonra arkadaşlarınız gönderdiğiniz iletilere erişmeye devam edebilir.
  • Birtakım belgelerin (ör. günlük kayıtları) kopyaları veritabanımızda kalabilir, lakin bunlar kimliğinizi belirlemek için kullanılabilecek ayrıntılardan arındırılır.
  • Oculus’ta oturum açmak için Facebook hesabınızı kullanıyorsanız Facebook hesabınızı sildiğinizde Oculus bilgileriniz de silinir. Bu, uygulama içi alışverişleriniz ve başarılarınız da dahildir. Uygulama iadesi yapma imkanınızı ve mevcut mağaza kredilerinizin tamamını kaybedersiniz.
  • Sırf sizin denetim ettiğiniz Sayfalar da silinir. Sayfanızın silinmesini istemiyorsanız Sayfanızın tam denetimini bir diğerine verebilirsiniz. Akabinde Sayfayı silmeye gerek kalmadan sırf hesabınızı silebilirsiniz.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap
Giriş Yap
Yazı Ekle